Vad är en vaper?

Det är en elektronisk anordning som omvandlar den flytande substansen till ånga, batteriet genererar ström som värmer nämnda element inuti atomizer, vilket producerar inandningsbar ånga.

Det finns många olika modeller, från de mest grundläggande för nybörjare till avancerad utrustning med pekskärmar. Det beror helt på vad användaren letar efter: komfort, ånga, säkerhet, bild eller roligt.

Vilken typ av material kan förångas?

De flesta e-cigarrer och användare använder E-vätskor. Det finns dock människor som använder vaxmaterial och andra växtbaserade koncentrat för att andas in i ångan.

Vätskorna är koncentrerade med olika smaker som kommer från vegetabilisk olja. Det är inte tillrådligt att vape någon okänd substans och det är mest lämpligt att köpa E-vätskor som kommer från pålitliga leverantörer.
Vad är en e-juice och e-vätska? Här är några exempel på ejuice som säljer mycket i Sverige: Cookie Crush, Cookie King, Cryo, Dinner Lady, Drool, Fantasi, Fizzy Ejuice, Fizzy pop, Fog Clown och I VG Ejuice. Men det finns också tusentals andra fabrikat av ejuice på marknaden!

Detta är den primära substansen som används för vaping, består elementärt av PG (propylenglykol) och VG (vegetabiliskt glycerin) och kan eller inte innehålla nikotin.

Det finns hundratals och tusentals olika smaker på marknaden, från de mest grundläggande fruktsmakerna, till ganska innovativa smaker, såsom dessertsmak. Till skillnad från tobak producerar de flesta e-vätskor en trevlig lukt.

Historien om Vaping

Även vaping är något modernt, det kan förmodligen spåras tillbaka till att det har rötter från det gamla Egypten, eftersom de hade metoder och tekniker för inandning av ånga. Dessutom för några hundra år sedan introducerades shisha till Indien, så tekniken som tillämpas på dessa vapers och mode har helt enkelt återvänt ett koncept som redan hade uppfunnits.
440 F.KR-ancestral vaping

Idag kan dessa köpas i vape butiker så som dk.vape.se, Peoplesmoker.se, VapeSweden.se, Ecigaretter.se och Jooz.se , mken också på många fysiska butiker runt om i landet!

Herodotus, en gammal grekisk historiker, var den första som nämnde en form av vaping, när han gjorde en beskrivning av de skytiska folken. De hade redan övning av inandning av ånga för att konsumera vissa typer av örter.
1542-Irfan Sheikh uppfinnare av vattenpipa

Mer känd som shisha, det är en apparat som anses vara föregångaren och fadern till vapers.
1960-Herbert A. Gilbert uppfinnare av den första elektroniska cigarren

Gilbert, en före detta Koreansk krigsveteran, introducerade den grundläggande anatomin för skapandet av en förångare. Modern utrustning är baserad på denna struktur.
1980-90-Eagle Bill uppfinner Bong

Frank William Trä, bättre känd som” Eagle Bill Amato”, var en Cherokee som experimenterade med medicinsk marijuana. Han introducerade en bärbar förångare i form av ett rör, som för närvarande används för att andas in ånga och är kända som bongs.
2003-Hon Lik uppfinner modern elektronisk cigarr

Hon Lik en kinesisk farmakolog, är känd som far till den moderna vaper.
2005-Vapersna kommer till mode

Dess popularitet började växa från år 2000, men det uppskattas att endast i Storbritannien ökade antalet användare från 700 000 år 2012 till 2,6 miljoner år 2015.

Är vaping säkert?

Enligt United Kingdom Health Organization, som tillät dess användning lagligt i detta land, den elektroniska cigarren eller vaper, är minst 95% mindre skadligt än cigarren.

Men vi kommer att ge dig några säkerhetstips:

Om du inte röker för närvarande är det bättre att inte börja med vaper, eftersom det alltid är hälsosammare att inte andas in någon typ av rök i lungan. Välj den bästa utrustningen från en pålitlig leverantör, granska dess specifikationer och ta råd så att du vet hur du använder den ordentligt. För en friskare vaping stil, undvika att använda nikotin i din e-vätskor. Om det är svårt för dig att arbeta för att du är en rökare som slutar, kan du börja med en dos och gå ner. Köp E-vätskor som kommer från en pålitlig leverantör, så att du säkerställer koncentratens kvalitet och att de inte har giftiga ämnen. Läs och ta hand om batterihandböckerna, eftersom vissa enheter är mekaniska och inte har elektroniskt skydd, vilket förhindrar explosion av batterier.

Källor: Bab, Alla Bolag, Trustpilot, Wikipedia, Försvarsmakten, Polisen, Twitter, Facebook, Instagram, Hitta, Eniro.