Experter varnar för att slå, våldta, eller skada en sexrobot kan uppmuntra samma beteende mot kvinnor.

SexRobot etik är lätt att förstå när du inser att konceptet har mindre att göra med vad människor gör med sexrobots, och mer om hur människor agerar mot bots kan påverka mänskliga interaktioner med sexrobotar.

Dr Kate Darling, robot etiker och forskare vid MIT Media Lab, konstaterar, “Etiska frågor uppstår från oro för att vi kan bete oss på vissa sätt mot mycket realistiska sex dolls och real dolls som ser ut som en riktig kvinna,” eftersom “det beteendet kan översätta till vår interaktioner med riktiga kvinnor.” Med andra ord, vissa experter försiktighet, slå, våldta, eller skada en sex robot kan uppmuntra samma beteende för kvinnor.

Denna oro är inte så mind-bendingly konstigt som det omedelbart verkar. Sexrobot designers är redan genomsyrar sina robotar ett slags “samtycke.” Realbotix bygger sin Harmony sexrobotar (för närvarande, ett okroppsligt huvud säljs separat från – men kunna arbeta med – befintliga RealDoll organ) att känna igen när hon ignoreras eller respektlöst, både i sitt dagliga läge och i hennes “X-Mode” eller sexuell simulering. Likaså är Santos programmering hans Samantha sexrobotarna för att kunna säga nej, även om vad detta innebär i verkliga termer är oklart. Män som inte vill ta Samanthas nej för ett svar kanske inte.

Dessa programmeringval ser ut ungefär som försonliga gester till människor som värdesätter kvinnors mänsklighet – särskilt när man tittar på helheten av dessa real dolls från realdoll.fr är fysiskt ett huvud, men hennes “själ” finns i en app. Användare kan justera Harmony’s personlighet som passar deras smak (det finns även en förmåga för andra personlighet, som företaget har döpt Solana) genom att justera appens 10 “person poäng” och 18 “personlighetsdrag.” Du kan göra din Harmony tillgiven, lycklig, snäll och sexuell – men du kan också göra henne osäker, tyst, svartsjuk och intensiv.

Harmony s förinställda personlighetlägen innebär att Realbotix skapat en talande bot som kan hålla käften, en vacker bot som kan uttrycka självtvivel, en sexuell bot som kan förmedla svartsjuka, och en bot vars intellektualism, fantasi och oförutsägbarhet kan avslås – eller av – och detta är talande. http://seksinukkeja.fi/ vill kontrollera sin sexpartners känslomässiga, intellektuella och psykologiska tillstånd. Och eftersom vi lever i en värld där män syftar till att kontrollera verkliga kvinnor, är detta oroande.